torstai 4. kesäkuuta 2009

TILANNE HUONONEE SYKSYLLÄ TAAS

Liittyen kaupungin asettamiin säästövaatimuksiin on uusin heikennys kattavasti koko kirjastotoimen alueella syksyllä.
Kaupungin klulttuurilautakunta pätti eilen ke asiasta. Jotta säästöihin päästään kulttuuritoimen osalta, tehdään leikauksia toiminnoissa näkywen erityisesti kirjastoja koskien. Ne suljetaan kokonaan kahdeksi viikoksi syksyllä.

Voi toki ajatella, ettei ole ongelma viedä kahden viikon luettavia kerrallaan kotiin.
Mutta entä ihmiset, joilla on juuri kirjastossa ainoa mahdollisuus lukea niin sanomalehdet kuin lukuisat muut, harvemmin ilmestyvät julkaisut. Myös nettiyhteyksien käyttö loppuu siksi aikaa kun oma kirjasto on kiini. Jos sulkemiset ovat portaittain, on joissain kirjastoissa kerrallan tosi ruuhkaa?

Näin siis kaiken sen muun lisäksi, mitä on jo tehty kesän pitkien sulkujen merkeissä kuten myös syksyllä ilmoitetusti mm. Härkämäen ja Lausteen kirjastojen osalta.

Miten etenee päätösprosessi ja toiminta - nythän on kahdenlaista tietoa ilmassa mm. juuri Härkämäen ja LAusteen osalta. Lautakunta on päättänyt siirtää ne nuoristaloihin, ja irtisanomiset lienee tehty.
Kj Pukkinen esittä kuitenkin valtuustolle, että nuoristalot myydään, joten kuka tietää, missä milloinkin näissä asioissa mennään?

Ei ainakaan kuntalaisia eikä työntekijöitä informoida asioista oikealla tavalla? (kk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti