torstai 18. kesäkuuta 2009

LEHTISALI WAM:in

Paikallisen päivälehden mukaan päivän lehtiä voi tulevaisuudessa lukea Wäinö Aaltosen Museossa. Eikö sinne voisi siirtää jonkun paikallisen koulunkin!
No on se ihan kiva paikka, tuo eloa ja vilskettä museoon. Mutta kun ajattelee asiaa maantieteellisesti, voi todeta ettei pääkirjaston läheisyys tappanut Martin kirjastoa... eikä syy ollutkaan se, asiahan päätettiin jo 10 v sitten, mutta sille ei haluttu tehdä mitään. Tai ei voitu; viimeisemmän tiedon mukaan puolueet pakotettiin tukemaan SDP:en kuningasajatusta; ilmaiset sisäänpääsyt museoihin, ja Martti ja Mikaeli lakkautetaan. Tieto tästä painostuksesta selvitti minulle monta asiaa, mutta eikö kukaan valtuutetuista uskaltanut uhmata..... ja nythän museoihinkaan ei pääse ilmaseksi. Täytyy toivoa, että Wamissa oleva lukusali erotetaan näyttelytilasta, ettei tässä taas joudu maksumieheksi :)
Pirjo

4 kommenttia:

 1. Kyllä kai maksu tulee joko sisäänmkäynistä tai kahvion puolella pakollisen kahvikupposen hinnasta...?
  On ainakin hyvä bisnes. Se vetää uusia asiakkaita kahvilaan (??)...ja nostaa myyntiä, - kuka sen omistaja tällä haavaa lieneekään....ettei vaan olisi TOK?

  No, kertokaa se!

  VastaaPoista
 2. No, eiköhän sisäänpääsymaksu ole museon puolelle - tai se 'pakollinen' kahvikupposen hinta kahvion puolella...
  Lukusali muuten tuo varmaan jonkinverran uusia asiakkaita kahvioonkin...kukahan sitä nykyään hoitaa....ettei vaan TOK??!!

  Muuten, on WAM melko kaukan huonojalkaisia ihmisiä ajatellen varsinaiselta Martin alueelta...mutta voidaanhan sentään todeta, että lukusali on... kuka sitten sinne menee jostain Mäntymäen suunnalta tai Puistomäestä, josta sentään kirjastoon oli kävelymatka huonommallekin...

  Mitä tuumaatte, onko oivallinen temppu?
  Kulttuuria kulttuurin päälle?

  VastaaPoista
 3. Wamin lukusali oli kulttuuri- ja kirjastotoimen yhteinen hätäruikuli!
  Eikös voitaisi samantien panna tilatut lehdet kiertoon niin, että apteekkimuseo saisi Wamin vanhat lehdet ja biologinen museo taas apteekkimuseon lehdet jne.Yksilä tilauksilla voitaisiin perutaa 12 lukusalia museoitten yhteyteen. Voitaisiin todeta "Rysselin" suuntaan Turussa olevan suunnaton määrä lukusaleja kansaa sivistämässä.

  VastaaPoista
 4. joko lukusali on aukaistu? Elellään jo kesän loppu puolta.

  VastaaPoista