torstai 11. maaliskuuta 2010

VARISSUO VÄHENEE

Varissuon kirjasto suljetaan toukokuussa!
Juuri kirjastoksi suunniteltu talo ( 1986 Laiho-Pulkkinen-Raunio) otetaan osittain toiseen käyttöön: ala-kertaan odotetaan maksukykyisiä / stä vuokralaista ja yläkerta jää kirjastolle.

Tämä muutos muuttaa paljon; kirjaston kokoelmista puolet pitää hävittää, samoin yksi henkilökunnasta.

Milloin kirjasto avataan yleisölle, on vielä epäselvää, sillä ei vielä teidetä kauaako remontti tulee kestämään. Jos remontoidaan vain yläkerta, eli tehdään vain pieni pintaremontti, kirjasto ei ole luultavasti suljettuna kauaa, MUTTA jos alakertaan saadaan vuokralainen, heidän remontti voi vaikuttaa yläkerrassa olevan kirjaston aukiolomahdollisuuksiin.
Voimme mielenkiinnolla odottaa kuinka kauan alakerran tilat seisovat tyhjillään ja kaupunki maksaa tyhjästä.... mutta siihenhän tällä kaupungilla on ollut varaa jo usean vuoden:)

Kirjasto toivoo, että he saisivat pitää alakerran Monitoimitilan itsellään, mutta toiveet on aina toiveita.

Lukusalia ei tule olemaan, tuoleja kylläkin. Ja kirjasto väki toivoo, että tähänkin mennessä tulleet lehdet tulisivat vielä remontin jälkeenkin.

Jos ylläoleva tieto herätti sinussa ajatuksia, ole ystävällinen ja kommentoi.

2 kommenttia:

 1. Tämä oli odotettavissa. Herätkää nyt täysi vastarinta päälle. Mitä säästöjä tämä tuo kaupungille. Tämä on täyttä silmän lumetta.
  Vero rahoilla ostettuja kirjoja lahjoitetaan tai tuhotaan kovalla vauhdilla. Näpit irti hienoista lähikirjastoista ja kirjoista. Tilastot osoittavat kirjastojen käytön lisäntyneen, mutta 2009 kun tämä kirjastokulttuuri polttaminen alkoi niin laskuun luvut lähti.
  Onko tämä kulttuuripääkaupunki?

  ::Pauli

  VastaaPoista
 2. Varissuon kirjaston alueella on runsaasti työttömyyttä ja ihmisillä on suuri riski syrjäytyä.
  - Miksi juuri silloin tärkeä palvelu vedetään pois? Onhan monissa tutkimuksissa selvitetty, että mm. lähikirjastolla on merkittävä syrjäytymistä ehkäisevä vaikutus, sillä ihmisellä on silloin kanava, joka pitää hänet arjen syrjässä kiinni. Sieltä löytyy kirjojen lisäksi sanoma- ja aikakauslehdet, joita mm. Varissuolla on luettu paljon.

  - Varissuolle on koottu myös runsas valikoima vieraskielistä kirjallisuutta, koska alueella asuu verrattuna muihin kaupunginosiin eniten maahanmuuttajia. Kun kirjaston neliöt puolittuvat, puolittuu myös materiaalin määrä? Ei kai tässä panna taas vastakkain maahanmuuttajia ja kantaväestöä - ja aivan syyttä!
  - Ei tyhmempää ratkaisua Varissuostakaan voida tehdä, sillä edes tietoakaan ei alakerran tulevasta käytöstä vielä ole, mutta pillit pannaan pussiin ja ovet kiinni!! Surullista hallintoa, mutta ei uutta Turussa!
  - Eikä itse kirjasto olisi vielä ikänsä puolesta missään korjauskunnossa. Kaupunginn tilalaitos aloittaa tällaisia hankkeita samalla kun antaa vanhainkotien homeongelmien kasvaa, kuten sanovat.

  VastaaPoista