torstai 21. lokakuuta 2010

Kulttuuri saa Turussa lisärahaa...miten käy kirjaston?

Tänään kerrotaan, että Turun ensivuoden budjetissa luvataan 6.2 % korotus kulttuuritoimelle, kun käyttömenojen kasvu muuten on budjetoitu tasolle 3.2% tasoa.
No, samassa kirjoituksessa kerrotaan kommentteja kaupunginteatterin, kaupunginorkesterin ja museotoimen näkövinkkeleistä - korotus pitää ne hengissä.
Kirjaston osalta ei ole mitään kommettia artikkelin verkkoversiossa. Siis eikö toimeenpantuihin supistettuiohin aukioloaikoihin tms. ole enää toivoakaan saada parannusta?

Panee miettimään asiaa.
- Samoin kuin onb pannut miettimään, mitä tapahtuu sille Eero Syrjäsen (Pro Kirjasto) tekemälle aloitteelle käyttäjädemokratiasta. Ennen sulkemista semmonen käyttäjäryhmä koottiin Nummeen, joka sitten suljettiinkin tilojen pienentämisen vuoksi puoleksi vuodeksi. Entä tilanne sen jälkeen?
Entä kokeilu Härkämäen muuttamisesta Jyrkkälän nuoristoalon aulaan muutamalla pienellä hyllyköllä. Nyt nuoristalo on auki parina päivänä viikossa muutaman tunnin - siis kuin myös tämä 'lähikirjasto'. Mikä on tuollainen kokeilu, mikä on sen tulos ja koska siitä kuullaan. Pysyykö kirjastotoimi enää hengissäkään muualla kuin Linnankadulla?
No, tapaus Jyrkkälää selvitetään Pro Kirjasto-liikkeen toimesta, niin sovittiin eilen kokouksessa.
Jossa sovittiin muustakin, ja siitä kerrotaankin erikseen lähipivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti