keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Varissuon kirjasto

LPR-Arkkitehdit ovat lukeneet lehdestä, jotta heidän suunnittelema Varissuon kirjastorakennus ei toimi enää kirjastona kokonaisuudessaan. He ovat ennenkin joutuneet tilanteisiin, jossa rakennuksessa oleva toiminta on loppunut ja näin rakennukselle on keksitty uusia käyttötarkoituksia.
Se että Varsissuolla ei tarvittaisi kaksikerroiksista kirjasto, ei tunnu heistä mahdoliselta. Juuri Varissuollahan asukkaisiin pitäisi panostaa, hankkia helposti saatavaa monenkielistä kirjasllisuutta ja tukea asukkaita opiskeluun. Ihmetytti myös miten ihmseessä kaikki kirjallisuus saadaan mahtumaan yhteen kerrokseen. Myös se, mitä alakertaan tulee. Toivottiin toimintaa, joka tukee kirjaston olemassaoloa. Upean lasisen portaikon kohtalo huolestutti erikoisesti - miten alakerran tuleva toiminta tulee siihen vaikuttamaan.
Varissuon kirjasto tullaan remontin jälkeen avaamaan alustavien oletusten mukaan syys-lokakkuussa. Oletettavasti siihen mennessä ratkeaa sekin, mitä alakertaan tulee, ideoita on kuulemma paljon. ( kolmen viimeisen rivin tiedot kirjastotoimenjohtajalta)
ph

1 kommentti:

 1. siinäpäs se!
  Ja kun aluksi tarjottiin tilaa nuorisotoimelle, ihmettelen, mitä säästöä siitä olisi tullut kaupungille, kun rahapulalla perustellaan.
  Kaupungin kassahan sekin on!
  - Eikä se kauaa olisi tuonut säästöä kulttuuritoimellekaan, sillä onhan sitäkin jo suunniteltu yhdistettävksi nuorison ja liikunnan kanssa vapaa-ajan toimeksi!!
  HÖLMÄLÄISEN TOUHUA!

  ARKKITEHDIT, NOUSKAA VAHVASTI TEKIJÄNOIKEUKSIINNE KIINNI!

  VastaaPoista