maanantai 18. toukokuuta 2009

päätökset hullut - tyhjät hyllyt!

Siinä se lyhyesti ja ytimekkäästi - sanoiko miira, pauli vai kuka?

Mutta hulluinta kaikessa on, että edelleen on niin toimenpidekiellosta päätös saamatta, mutta koko prosessi jatkuu täysillä. Tänään tuli myös oikaisuvaatimukseemme vastaus Turun tilaliikelaitosjohtokunnan päätöksestä. Lyhyesti sanoen ei oikaisuvaatimuksemme johatnu mihinkään, vaikka juuri vuokrasopimuks4en irtisanominen olisi ollut kulttuuritoimen tehtävä. Tuosta asiasta lakimiehen lausunnossa viis veisataan ja todetaan vain valtuuston budjettipäätös. Senkään osalta lain voimaisuus sitovuudeltaan ei ole mitattu loppuun, sillä lakiosaston kantana on todettu, ettei kyseinen lisäys ole kuin vain valtuuston toivomus, ei päätös toimenpiteeksi.

Kaikkiaan turkulaisessa päätöksenteossa oikaistaan mutkat, vedetään kulmat suoriksi ja marssitaan yli johtosääntojen...kuten kirjastoasiassa on toistamiseen päätöksiä tehtäessä ja niiden tekoprosessia perusteltaessa tehty.

Huomenna tiistaina on Pääkrijaston Studiossa klo 18 - 20
SUURI LÄHIKIRJASTOKESKUSTELU, jossa mukana

kulttuuritoimenjohtaja Minna Sartes
kirjastonjohtaja Inkeri Näätsaari
halllintojohtaja Mika Hyösti
Kirjastosuunnittelija Sanna Hernelahti

Paikalle on kutsuttu vastaajiksi myös kulttuurilautakunnan jäsenet.

Kuntalaisten ääntä käyttävät Eija Tyystjärvi ja EeroSyrjänen,
ProKirjastoliikkeen ääntä käyttää Kaija Kiessling.

Etukäteen on koottuvastattavaksi kysymnyksiä, mutta myös paikalla jaetaan pyuheenvuoroja ja kysymyksiä päättäjuille ja johtajille.

EI KUN KAIKKI MUKAAN! Siellä tavataan!

2 kommenttia:

 1. päätökset hullut, etc. juontaa juurensa pirjon kummitytön kommentista, pieni neitonen sanoi että mun isi muu hulluja kun y oli vielä hakusessa! Eli oikeasti tämän lentävän lauseen sanoi matemaattinen nero H.H.

  VastaaPoista
 2. Suunniteltua alasajoa

  Yksi asia on nyt selvä, Martin ja Mikaelin kirjastot päätettiin lakkauttaa 10 vuotta sitten. Samaten kaikki tuleva lähikirjastoverkkosupistus on tuolloin aloitetun suunnittelutyön tulosta. Tämä selvisi tiistaina 19.5 2009 pidetyssä tilaisuudessa uudessa pääkirjastossa. Kun uutta pääkirjastoa alettiin rakentaa, jokainen puolue oli yhtä mieltä supistuksista. Vain vasemmisto tajusi, että 10 v sitten tehtiin virhe oletus; kaikki eivät rynnännytkään uuteen pääkirjastoon, vaan lähikirjastoilla on yhä tarvetta.
  Tilaisuudessa kerskuttiin kuinka paljon pääkirjastossa käy väkeä. Ja uskon että käy, vessakin on sen näköinen. Pitäisi olla enemmän huolissaan ihmisistä, joille kirjasto on tärkeä kirjastona; Martin ja Mikaelin kirjaston lakkauttamisen myötä tuhannet lukijat ovat lopettaneet lukemisen… eivätkä varmaan enää edes äänestä.

  Pirjo

  VastaaPoista