maanantai 6. syyskuuta 2010

Pro kirjasto mukana järjestämässä Turkuun kansanliikkeiden tapaamista

Kautta maan on pro kirjasto-liikkeen kaltaisia yhden asian kansanliikkeitä ollut toimissa jo vuosien ajan.
Osa niistä toimii aikansa ja kun hanke on ohi, ne lakkauttavat itsensä.
Osa toimii pitkäjänteisemmin ja on tarkkana oman alansa asioissa niin kunnallisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Koko tämän vuosituhannen on Turussa ollut jatkumo paikallisesta sosiaalifoorumista syksyisin.
Pyynnöstä Turun suuntaan on tällä kerralla foorumi kaksipäiväinen niin, että koko sunnuntaipäivä on varattu kansanliikkeille ja ruohonjuuritason toiminnalle.

Koska kahden päivän osalta järjestelyjä on paljon, on sunnuntain osalta vastuulliseksi järjestäjäksi lupautunut Pro kirjastoliikkeen väki. Tässä vaiheessa on kaikilla asiasta kiinnostuneilla mahdollisuus tulla jättämään oma sormenjälki suunnitteluun ja toteutukseen. Kysymys on ennen muuta siitä, miksi päättäjät niin kunnissa kuin valtakunnantasollakaan eivät huomioi kansalaismnielipiteitä, vaan käveleät niiden yli 6 -0. Mitä kokemuksia on kansanliikkeillä, mistä on kamppailtu, millä menestyksellä, mitä on tulossa....siinä näkökulmaa eri puolilta maata.

Kysymys on siis Turussa valtakunnallisesta tapaamisesta. Koska jo lauantaina on kiinnostavaa ohjelmaa, yöpyvät pitkämatkalaiset Turussa.

Tapahtuma on marraskuussa 13-14.11, ja kuten joku totesi, ei isänpäivän vietolle voi olla parempia puitteita kuin ko. pnä kansanliikkeiden tapaaminen.
Tätä' palstaa seuraamalla saat myös syksyn ajan tatrkempaa tietoa miten pro kirjasto on jalkeilla tässä asiassa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti