maanantai 31. tammikuuta 2011

KEVÄÄLLE SUUNNITELMAA

Tammikuun viimeisenä päivänä 2011 kokoontui Turun Pro kirjasto-liikkeen ihmisiä taas tutkailemaan asioita. WAM:n ollessa yllätykseksemme maanantaina suljettu siirryimme lähikorttelin kahvioon Naantalin aurinkoiseen Martinkadulle.

Vaihdettiin uutiset ja kokemukset kulttuuripääkaupunkiin liittyen.

A
Leo tiesi kertoa, että nyt Terveysasema Mäntymäki on julistautunut kulltturikaupunkiterveysasemaksi.
Se on julistanut kaikille kävijöilleen kirjoituskilpailun teemalla käyntiokokemuksia terveysasemalla. Tiedossa myös aikaan palkintoja. Onko tämä varsinaista hoitoa, jonkin sortin terapiaa, ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa vai mitä, mene ja yiedä, mutta yhtä kaikki kiinnostava avaus alueen asukkaille, jossa oma kirjasto lakkautettu.

AA
Pro kirjastoliike suunnitteli alustavasti jo viime vuonna matkaa Helsinkiin Kansalliskirjastoon. Se päätettiin toteuttaa tänä vuonna kesän korvalla, ja samaan matkaan pyritään järjestämään myuös tapaamista Suoemn krijastoseuraan. Tällä palstalla voit seurata asian valmistelujen etenemistä. Mahdollinen kierros myös joissain Helsingin kaupungin kirjastoissa voisi kiinnostaa ihmisiä, joten mukaan suunnittelemaan!

AAA
SUOMEN KIRJASTOMIEHESTÄ on kerrottu aimemmin tässä blogissa. Kyse tamperelaisesta yliopistomiehestä ja kirjastoalan spesialistista, joka käynyt kaikissa maamme kirjastoissa Suurimmasta pienimpään.

Nyt pääätimme kutsua tutkija Lahtisen Turkuun kevään aikana kertomaan tuon valtakunnalllisen kierroksen antia ja myös kertomaan näkemyksiä ja arviota siitä, missä kunnossa maamme kirjastojen elämä ja arki kulkevat. Kun kuulemme koska Lahtisella mahdollisuus tulla Turukuun kertomaan aiheesta, asiaan paltan tässä blogissa. Koko matkojen kokemus on kpoottu myös kirjan kansien väliin, joka varmaan mukava selailla ennen tapaamista.

AAAA
Edelleen seuraamme, mitä kirjastorintamalla Turussa vuoden aikana tapahtuu.
Samoin ollaan kuulolla miten syksyllä Turussa olleen kansanliikkeiden tapaamisen seuraava vaihe ja valmistelu Helsingin Sosiaalifoorumin yhteydessä etenee.

Seuraava tapaaminen tiedotetaan jatkossa tällä palstalla.
Siis Pro Kirjaston blogia kannattaa seurata siitäkin syystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti