torstai 29. huhtikuuta 2010

tavattiin Vantaalla

Mielenkiintoinen tämä maailma kirjastoihin ja kirjoihin liittyen.
Olin eilen Vantaalla Tradekan uuden edustajiston ensimmäisessä kokouksessa.
Satapäisessä joukossa oli paljon uusia kasvoja - edellisiä kun oppi jo ulkonäöltä tuntemaankin.

Oli lounasaika. Istuin iisalmelaisen Mustosen Eevan kanssa ruokapöydässä, vieressämme oli tyhjää tilaa. Siihen tuli noin ikäisemme nainen ja kysyi, onko tyhjää tilaa. Kun vastasimme, että on, ojensi kätensä ja esittäytyi. Nimeä en kuullut, mutta Juuasta oli. Kerroin olevani Turusta, josta totesi, että sielläpä tuli viime kesänä käytyä Kirjastopäivillä.

No eipä muuta tarvittu. Siinä meni jälkiruokaakin vielä santsiannos (kuppi kahvia ja kakun pala), koska Eevan kanssa olimme jo syöneet, mutta tulipa istuttua ja keskusteltua tämän uuden tuttavan kirjastoihmisen kanssa kirjastojen tilasta ja kehityksestä.

Totesimme huolemme olevan yhteinen siitä, että kirjastoja niin paljon supistetaan toiminnallisesti sekä aukioloaikojen että tilojen suhteen. Tilausjärjestelmää kirjan saamiseksi jostain muualta hän piti hyvänä, vaikka tilaus makssaakin - ei kaikkia kirjoja tarvitse hänen mielestään olla joka paikassa, mutta se, että tiloja ja muuta palvelua ajetaan alas, on huono juttu.

Pidimme tärkeänä, että kirjasto pysyisi edelleen rauhallisena tilana, jossa voi paneutua etsimiseen, kirjoihin, lehtien lukemiseen hiljaisuudessa ja rauhassa, ilman ylenmääräistä hulinaa ja hälinää ympäristössä.

Juuan kirjastoihminen, tulitko tänne selailemaan sivujamme, kuten suosittelin?
Terveisiä Sinulle sinne pohjois-Karjalaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti