tiistai 20. huhtikuuta 2010

SAMA TEEMA


Alla olevasta tapahtumasta oli jo syksyllä saman nimininen:
oli kirjojenvaihtopöytä Martin koululla. Ja se toimi hyvin!

Silloin oli kuntalaistapahtuma ajankohtana, jolloin Martin kirjasto olisi täyttänyt 85 vuotta, elleivät jotkut olisi päättäneet lopettaa sitä.

Ja silloin osa kirjoista myytiin, osa poltettiin...

Mutta allaoleva teksti Turun sivuilta

Tuo vanhat kirjasi vaihtoon

ja ota uusia tilalle

Valonia ja Turun Vanhan Suurtorin Kirjakahvila järjestävät Nuukuusviikolla 19.–23.4. kirjanvaihtotapahtuman. Valonia pitää omaa kirjanvaihtopistettään auki maanantaista perjantaihin kello 12–18.

Kirjanvaihtotapahtuman idea on, että ihmiset voivat tuoda omia hyllyyn pölyttymään jääneitä kirjojaan ja ottaa tilalle uutta ja mielenkiintoista luettavaa. Jonkun vikaostos kun saattaa olla toiselle monta lukukertaa kestävä nautinto. Tarjolle tulevista kirjoista jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavia kirjoja.

Kuka tahansa voi tulla vaihtamaan kirjoja ja mukaan saa ottaa niin monta kirjaa kuin on tuonutkin – ehkä jopa enemmänkin. Omia kirjojaan voi tuoda Valoniaan jo etukäteen, mutta uusia kirjoja pääsee etsimään vasta maanantaina 19.4. kello 12.00 alkaen. Kannattaa käydä katsomassa myös Kirjakahvilan vaihtohyllyn sisältö.

Kirjanvaihtoviikolla pääsee tutustumaan myös Turun alueella säännöllistä kirjavaihtoa harjoittavien bookcrossaajien toimintaan.

Tavaran elinkaari ja vintage-stereot esillä

Valonian näyttely Kestävän arjen avaimet kohdistaa nuukuusviikolla katseet erilaisten tuotteiden elinkaariin. Mistä kaikki päivittäin käyttämämme tavarat tulevat, kuka vimpaimet valmistaa? Mihin käyttämämme hyödykkeet, vaatteet, ruoka ja muu joutuu lopulta, kun ne heitetään pois joko kyllästyttyämme niihin tai kun niitä ei enää tarvita? Aine ei häviä, se kiertää ikuista kehää maapallolla, vaihtaen vain välillä olomuotoaan. Tule ja ota selvää materian liikkeistä ympärilläsi!

Näyttelyn yhteydessä on Hifinurkkaus, jossa näyttelyvieraat pääsevät kokeilemaan Ekotorin käytettyjä äänentoistolaitteita, jotka halvasta hinnastaan huolimatta soivat paljon kauniimmin kuin monet uudet ja kalliit stereot. Äänentoistolaitteet ovat hyvä esimerkki siitä, että kaikki elektroniikka ei vanhene muutamassa vuodessa.

Nuukuusviikon näyttely ja Hifinurkkaus ovat avoinna 19.–23.4. kello 12–18.

Aiheeseen liittyen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti