maanantai 26. huhtikuuta 2010

PRO KIRJASTOA HATUTTI!


Pirjo upealla kirjahatullaan, Pauli kokonaan pukeutuneena kirjastokontrolleerin asuun ja Eero kunnon karvalakki päässä (taisi torjua takatalvea) olivat hyvin näkyvillä torilla viime sunnuntaina, kun turkulainen kulttuuripolitiikka hatutti ihmisiä.

Turun kulttuuri hatuttaa

Turun Sanomat 26.4 2010 01:31:14

Kortteliajojen ja partiomarssin lomassa Turun kauppatorilla hatutti. Positiivisella mielellä. Kulttuurin puolesta. Sunnuntaiselle kauppatorille kokoontui tuntia ennen puoltapäivää erilaisin hatuin varustettuja taiteenosoittajia näyttämään huolestuneisuuttaan Turun kulttuurin puolesta.

– Kysymys oli alkuvuodesta perustetun uuden yhdistyksen Kulttuurisaunan performanssista. Me haluamme pitää kiinni turkulaisesta perinteestä eli mielenosoitusten ja adressien sijaan järjestämme happeningin tai performanssin, Kulttuurisaunan puheenjohtaja Asko Mäki sanoo.

Hatutukseen oli kutsuttu taiteen tekijöitä ja kokijoita. Hatuttamisen syynä sai olla vaikkapa lähikirjaston lakkauttaminen, kulttuurimäärärahojen leikkaaminen tai Turun kauneimpien talojen jatkuva purku-uhka.

Taiteen ja kirjallisuuden puolesta järjestetyn happeningperformanssin hatutusidean pääjuoni oli siinä, että osallistujat saapuivat paikalle erilaisin hatuin varustautuneena. Torilla tehtiin erilaisia muodostelmia, joita sitten innokkaasti valokuvattiin ja videoitiin. Toritapahtumasta osallistujat siirtyivät panimoravintola Kouluun keskustelemaan aiheesta mitä taide on.

– Vähitellen väkeä tippui mukaan niin, että kokonaismäärä oli viitisenkymmentä, Mäki iloitsee.

Kulttuurisauna päätti sunnuntain tilaisuuden jälkeen, että uusi hatutus on luvassa ensi vuonna samaan aikaan eli viikkoa ennen vappua.

(tänne tallensi kk)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti