maanantai 7. joulukuuta 2009

KIRJASTOSEURA VETOAA


Ts uutisoi 7.12 seuraavan uutisen:

" Lähikirjastojen asemaa tulisi vahvistaa lakkautusten sijaan, Suomen kirjastoseura vaatii. Sen mielestä lähikirjastot toteuttavat yhteiskunnassa tehtäviä, joita ei voi ohjata muille.
Kirjastoseura katsoo, että kirjasto on kaikkien kansalaisten peruspalvelu ja kirjastotilat pitäisi nähdä investointina terveyteen ja hyvinvointiin. Lähikirjastoja voisi seuran mukaan käyttää lähipalveluihin nykyistä enemmän.

Kirjastoseura muistuttaa, että kirjastot toimivat alansa keskuksina, olohuoneina, oppimisympäristöinä ja kulttuuritiloina. Niissä käydään enimmillään monta kertaa viikossa. Jos etäisyys venyy kuljetusvälinettä vaativaksi, karsiutuvat lasten, vanhusten ja liikuntarajoitteisten asukkaiden käynnit nykyisestä.

Koko kannanotto löytyy muuten kirjastoseuran kotisivulta!
Näin siis KIRJATSOSEURA täyttä asiaa.
Melkein sanasta sanaan tekstiä, jota olemme tuottaneet Pro kirjastoliikkeessä useaan kertaan, milloin päättäjille vieden, milloin lehtikirjoituksissa ja milloin valistuspapereissamme vaatiessamme oikeutta asiaan.

- Onkin muuten merkillistä, että edelleen saamme odottaa päätöksiä oikeuslaitoksilta. Niin moneen kertaan on todettu näiden asioiden oikeutus, ja kun Turussa on päätöksenteossa vedetty kaikki mutkat suoriksi, olisi perin merkillistä jos oikeuslaitos siunaisi kaiken tapahtuneen.

Mutta kirjastoseura on ainakin asialla! Ehkä myös pääkaupungin rajut suunnitelmat leikata pani pyörät liikeelle. Näin tuumii kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti