tiistai 9. maaliskuuta 2010

SUURI KIRJASTOKESKUSTELU 13.3. klo 13 KOULULLA


Tämän viikon lopulla, 13. 3. tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Martin ja Mikaelin kirjastot Turussa suljettiin. Silloin se oli todellinen musta perjantai, 13.3.
Sen kamppailun myötä oli syntynyt pro Kirjasto -liike Turkuun. Reilun vuoden kuluessa on tapahtunut paljon, ja Pro Kirjasto on ollut aktiivinen kirjasto- ja kulttuuripoliittinen toimija Turussa. Olemme järjestäneet edelleen tilaisuuksia, tehneet aloitteen käyttäjädemokratian parantamiesta kirjastokohtaisena toimintana, olemme seuranneet tiiviisti myös mitä muissa lähikirjastoissa on tapahtunut tai on tapahtumassa.
Varmaan tämän toiminnan seurauksena on Turkuun n. viikko sitten perustettu myös uusi laajapohjainen ja -alainen kulttuuriyhdistys, jolla nimi on vielä avoin asia. Varmasti myös kirjastoliike saa siitä kumppanin asioita ajettaessa.

KIRJASTOPÄIVÄÄ vietettiin alkuvuonna ja silloin kuultiin Suomen Kirjastoseuran erinoaminen kannanotto lähikirjastojen merkityksestä.
Tuota teemaa jatkamnme nyt Martin ja Mikaelin sulkemispäivänä eli 13.3. klo 13.
Alustuksen tulee pitämään Suomen kirjastoseuran toiminnan johtaja Sinikka Sipilä. Keskustelua avittamaan ovat lupautuneet Kirsti Saksa, kirjastoitoimenjohtaja (el.) ja edellisen kulttuurilautakunna puheenjohjtaj Pekka Ruola.

Tilaisuudessa kuullaan myös kommentteja siitä, miten nyt ihmiset elävät Martissa ja Mikaelin alueella, miten kirjaston puuttuminen näkyy arjessa.
Myös hankkeilla olevan aiheeseen liittyvän kirjan julkaisusta kuullana ensimmäisä uutisia tilaisuudessa.

SIIS 13.3. klo 13 Turussa KOULULLA (Eerikink. 29) on tilaisuus, jota ei kannat missata!
Tavataan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti