tiistai 12. lokakuuta 2010

TERVETULOA KANSANLIIKEET TURKUUN!


VALTAKUNNALLINEN KANSANLIIKKEIDEN TAPAAMINEN TURUSSA

Turkuun odotetaan marraskuun puolivälissä huomattavaa määrää ihmisiä eri puolilta maata kansanliikkeiden ihmisten tapamiseen. Tämä ensimmäinen lajissaan on samana viikonloppuna, jolloin ensin on la 13.11 KLO 11 - 16 on Turun suomenkielisellä työväenopistolla Kaskenkatu 5 Turun ja lähiseudun 9. alueellinen sosiaalifoorumi.
Nyt sen pääaiheet käsittelevät teemoja lamasta ja sen maksajista, laman lapsista ja talouskasvun teemoista. Alustajat ovat yliaktuaari Olli Savela, Hyvinkää, fil.tri Eeva Kaukoluoto Espoo, prof. Jan-Otto Andersson Turku ja opiskelija Lasse Valtonen Turku. Aiheista tullaan käymään keskustelua, ja lisäksi kuullaan myös ruohonjuuriliikkeiden tietoiskuja.

Lauantaina illalla klo 17 alkaen on Hyvien Uutisten Kanavalla klubi-ilta panimoravintola Koulun Bellmann-salissa. Kotimaisten uutisten lisäksi kympin hintainen elintarvikekortti oikeuttaa paitsi ruokailuun, seuraaman myös illan kuluessa ulkomaan uutisia ja useita musiikkikanavia, kuten esim. pelimanniyhtyettä Möttöläiset mm. tunnetuilla Hiski Salomaa-esityksillään, maankuulua Viis papeista - Sex pastors - yhtyettä, latinolaulujen laulajaa, ohjaaja Rauni Salmista kitarallaan ja Metalli 49 laulumiehet Ritspiikkiä.

Sunnuntaina 14.11. klo 10 alkaa T-Talolla kansanliikkeiden valtakunnallinen tapaaminen, jossa alustavat puheenvuorot mm. seuraavilla: Turun Pro Kirjasto-liike, Helsingin Pro Kuntapalvelut - liike, Järvenpääläisten kamppailu Kiljavan sairaalasta, Vantaan terveyspalveluista kamppaillut laaja kansanliike, mm. koulukamppailua käynyt Äskoni Oulusta, Pelastetaan Turun palvelut-kansanliike vain joitain mainiten. Pohjana kaikelle kuullaan referaatti tri Johanna Kallion väitöksestä, kohtaavatko kuntapäättäjien tekemät päätökset ja kansalaismielipteet toisensa.

Kansanliikkeiden tapaamisessa kohtaavat ns. aktiivisesti mukana olleet kuntapalvelujen, sairaaloiden, koulujen, vanhainkotien jne puolustajat, mutta paikalla tulee olemaan myös ihmisiä, jotka ovat huolissaan kunnissa ja kautta maaan tehtävistä leikkauksista, joka ajaa kuntalaisia yhä ahtaammalle ja kuntaliitosten myötä myös päätöksentekoa kauemmas asukkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti