tiistai 21. huhtikuuta 2009

VARISSUOLLA ESILLÄ KIRJASTON TILAT

Tänään oli Varissuolla laajapohjainen kokous, jonka oli kutsunut koolle Varissuo- Lausteen yhdystkuntatyöryhmä. Oli päälliköitä ja päättäjiä ( lautakunnat) nuoriso - kulttuuritoimesta sekä kirjastotoimen johtaja Näätsaari.
Paikallisia toimijoita oli runsaasti eri tahojen edustajia, myös mm. sos. toimen edustajana Sirkka Ettilä. Pro kirjastosta oli paikalla kolme edustajaa. Tilaisuuden puheenjohtajana oli Alpo Lähteenmäki.
tämä kaunis, arkkit. Ola Laihon
suunnittelema rakennus pilattaisiin - vai mitä?!

Kaiken ideana oli vakuuttaa päättäjille ja päälliköille, miten hullu ajatus on ajaa kirjastotaloksi suunnitellunupean kirjaston alakerta tyhjäksi lasten osastosta ja rakentaa puoli taloa uudelleen...jotta alakertaan saadaan nuorisotiloja...vaikka sellainen on ja toimii alueella jo.

Mitään muuta asiallista perustelua ei kuultu, kuin että lama vaatii säästöjä. Ja että synergiaa haetaan. Siihen eivät useimmat paikalla olleet kokeneet voivansa yhtyä, ei myöskään demarien lautakunnan jäsen Pätäri ja vas:n Mäki kulttuurilautakunnasta, mutta lautakunnan puheenjohtaja Rantanen (vihr) vannoi vahvasti säästämisvelvoitteeseen.

Sirkka Ettilä totesi ykskantaan, että syrjäytymisen seurauksena - ja ongelmalasten hoidon ja huostaanoton tarpeesta - ovat lasta kohden kustannukset vuositasolla ainakin 150 000 euroa....olletikin kun ajatellaan, että lapset pyörivät viikonlopunkin iltoina liikekeskuksen pubien ympärillä ja niiden asiakkaiden joukossa.

No, kokoomuksen lautakuntapj (nuorisoltk) ihmetteli, pitääkö nytkin pelätä, kun joutuu kävelemään liikekeskuksen läpi koulusta pois tai matkalla kirjastoon....
Näin kirjastoaktiivin silmin ja aivoituksin ajattelin, että kyllä olisi päättäjien vähän useammin syytä tutustua ainakin suurimpiin lähiöihin, jotta tietää edes mistä puhutaan...ja mitä moiset muutokset vaikuttavat alueella.
Kaikkea kun ei voi alistaa rahan vallalle, vaikka kuinka talous määrää.
Vai annetaanko sen määrätä?
- Kuten joku klassisesti totesi, että taas 10 vuoden kuluttua maksetaan tätä säästämistä...

Keskustelu oli laajaa, ehkä tilaisuuden sihteeri, aluekoordinaattori Mirja Teräs siirtää jotain lisää tännekin.
Palaillaan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti