maanantai 20. huhtikuuta 2009

Martin ja Mikaelin kirjastokiinteistöjen myynnissä outoja kuvioita

Martin ja Mikaelin kirjastot ovat toimineet tiloissa, jotka omistaa Turun kaupungin tilaliikelaitos. Niistä on ollut kulttuuritoimen ja tilalaitoksen kesken vuokrasopimus. Kun kaupunginhallitus päätti otto-oikeudellaan käsitellä kirjastojen lakkautusta, päätti se samalla myös irtisanoa vuokrasopimukset.
Se on kuitenkin asia, joka on valtuuston vahvistamassa kulttuuritoimen johtosäännössä nimetty nimenomaan kulttuuritoimen tehtäväksi. Sitä asiaa ei kaiken järjen mukaan olisi voinut päättää hallitus.

Kulttuurilautakunta, joka vastaa kirjastoista, merkitsi kokouksessa vain tiedokseen kaupunginhallituksen päätöksen. Se ei missään vaiheessa ole päättänyt vuokrasopimusten irtisanomisesta näiden osalta, kuten se myöhemmin päätti Lausteen ja Härkämäen kirjastojen osalta. Niissä valtuus irtisanoa vuokrasopimus annettiin lautakunnan toimesta kirjastojohtajalle. Mutta Martin ja Mikaelin osalta ei koskaan tehty tätä päätöstä. Silti tuon kaupunginhallituksen päätöksen pohjalta on irtisanominen tehty virkamiestyönä, ja sen seurauksena tilalaitos on käynnistänyt kiinteistöjen myynnin.

Siis myyntiin panossa on oikaistu muutama mutka suoraksi.
Pro kirjasto-liike teki asiasta tilaliikelaitoksen johtokunnalle oikaisuvaatimuksen. Koska menettely on toistaiseksi laiton, sen oikeellisuus on selvitettävä.
Irtisanomiseen kun vaaditaan kulttuurilautakunnan päättämä vuokrasopimuksen irtisanominen.

- VIELÄKÖ OLET KÄRRYLLÄ?

No, viisi viikkoa on ollut väliä tilaliikelaitoksen johtokunnan kokouksilla.
Teimme välittömästi johtokunnan päätöksen jälkeen oikaisuvaatimuksen.
Johtokunta kokoontuu huomenna 21.4, ja yllätys:
Oikaisuvaatimus ei ole vieläkään listalla.

Soitettuani ko. virastoon, puheluun vastannut ihminen konsultoi useita ihmisiä virastossa, osa oli syömässä. Kirjaamosta lopulta tiedettiin, että
oikaisuvaatimus on tulossa huomisen illan kokoukseen ns. LISÄLISTALLA !!

Nyt täytyy vain ihmetellä, miksi 'sammutetuin lyhdyin lisälistalla' johon tuodaan yleensä viime tipan kiireelliset asiat. Tämän asian valmisteluun on ollut rutkasti aikaa! Ja vaatimus on jätetty oikeaan aikaan sisälle, oikeassa järjestyksessä oikealla tavalla!

Odottelemme nyt kiinnostuneina huomisillan kokouksen keskustelua: miksi lisälistalla, ja mitä esitetään päätökseksi?
- Nyt jäänee kuitenkin siellä viikoksi pöydälle?!?!

Pro Kirjasto -liike vahtii - ja toimii tarvittaessa!
(kk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti