perjantai 29. toukokuuta 2009

Kirjastosuunnitelmissa ei vasen käsi tiedä mitä oikea tekee...

Jos käännät netissä Turun kaupungin sivuilta päätöksenteon => esityslistat ja sieltä kaupunginhallituksen toimielimenä, voit hakea ko. elimen kokouksen 25.5. listan esille! Siellä Pukkinen esittää palveluverkkosuunnitelman vahvistettavaksi kh:lle! No, panivat lähetekeskusteluun, mutta mitä?

Tyrmistyttävää.
Esillä olevassa palveluverkkosuunnitelmassa, jota kj. Pukkinen esittelee, on niin nopeita käänteitä, etteivät muut kuin korkeintaan kokopäivätoimiset poliitikot joilla on iso esikunta, voi pysyä perässä.

Esimerkkejä:
Vasta pari kuukautta sitten päätti kulttuurilautakunta sulkea nykyisistä toimipaikoistaan Lausteen ja Härkämäen kirjastot. Jopa nimesivät kirj. johtajan Inkeri Näätsaaren tekemään irtisanomisen.
Samaan aikaan on parin miehen työäryhmä toisaalla tehnyt selvityksen, jota Pukkinen nyt ajaa eteenpäin.

Kun edellisen päätöksensä yhteydessä päätti ltk sijoittaa ko. alueiden kirjastopalvelut tynkäpalveluiksi nuorisotalojen aulaan, on nyt esillä taas aivan muuta.

Pukkinen sen sijaan esittää siis muutamaa viikkoa jälkeenpäin kyseisten nuoriosotilojen myymistä kokonaan!
Entä minne kirjastot?
Lausteella takaisin kouluun, jonne siirretään myös nuoristolo!
Ja Härkämäestä Kirjasto ja nuorisotoimi siirretään Aunelan kouluun, koska siis nuoristotalo Jyrkkälästä myydään.

Ei tiedä vasen käsi mitä oikea tekee!

Koko poukkoilu niin kulttuuritoimessa kuin koko kokoomusjohtoisessa kaupungissa menee niin sekopäisesti eteenpäin - vaiko peräti taappäin, ettei moista voi uskoa todeksi!

Ja kaikki säästöjen nimissä!
Entä paljonko maksavat jatkuvat selvitysten tilaamiset, muutotumbat osoitteesta toiseen, suunnittelu, organisatiomuutokset, enstisten päätösten pyörtämiset kunnes johto saa tahtonsa läpi!

Samaa rataa kuullaan myös muista: Nummen kirjasto suljetaan syksyllä rempan vuoksi - hanke, joka äkkiäåliittyykin kotipalvelöutikojen saamiseksi kirjaston tiloihin. Ja Maarian kirjastokiinteistö esitetään pantavaksi myyntiin kokonaan. MAaria jaq Vasaramäki odottavat vuoroaan, niiden osalta on päätöksiä' peruttu kjo kertaalleen tänä vuonna.
VArissuolle on alakertaan tulossa asukkaille eräänlainen olohuone, ja tila pidetään avoinna yläkertaan, siis kirjastonomaisuus säilyy.
Siellä hyvä niin!

Mutta kamppailu kirjastoista jatkuu.
Olemme mukana maanantaina 1.6. Turussa SUURMIELENOSOITUKSESSA säästöjä ja lomautuksia vastaan. Se merkitsee myös kirjastopalvelujen edelleen heikentymistä. Kuhn nyt suuri osa on kiinni 1.6 - 15.8, on kyseenlaista, mitä sen jälkeen on olemassa ewnää??

Siksi KAIKKI TURUN SEUDULTA MUKAAN 1.6. KLO 17 KAUPPATORILLE.

Sieltä marssitaan yhdessä kaupungin työntekijöiden ja kuntalaisten kanssa valtuuston eteen. Teema liittyy myös kirjastojen puolesta käytyyn kamppailuun.
Onhan kyseinen 1.6. myös kirjastojen sulkemispäivä...siksi mukaan kysymään, mistä on kyse?!

Tavataan siis torilla ja kaupungintalolla

1.6, 8.6 ja 15.6, sillä asian käsittelyä on kaupunginhalitus päåättänyt pitkittää. Mutta turkulaiset ovat sitkeää väkeä ja odotamme joka kerta päättäjiä kuulemaan mitä asiaa kansalla on!
Joka ma siis klo 17 torille, klo 18 valtuuston eteen! (kk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti