lauantai 26. syyskuuta 2009

Mielipide Turun Sanomissa 24. syyskuuta 2009

Turun maine kasvaa maailmalla
Torstaina 17. syyskuuta kaksi raisiolaista kirjoitti huolestuneena lähikirjastonsa kohtalosta. 12. syyskuuta Mahdollisuuksien viikolla Yliopistonkadulla kuulin kultaakin kalliimman neuvon: Tiedottakaa kaupungin päättäjille lähikirjastonne tarpeellisuudesta. Näin he olivat tehneet Lahdessa. Ja kirjasto säilyi.
Kerroin lahtelaiselle meidän yli 10 vuotta jatkuneesta taistosta lähikirjastomme puolesta ja lahtelainen totesi suivaantuneena: ”Mikä tätä Turkua oikein vaivaa. Pysähtyipä tässä mihin kojuun tahansa, saa kuulla, ettei kaupunki kuuntele asukkaitaan.” Tietysti ei ole kivaa levitellä tämmöistä tietoa muille suomalaisille, mutta minkäs teet. Pelkään että kulttuuripääkaupunkivuonna turistien tänne rynnätessä yksi ja toinen heistä saa kuulla Turun suhtautumisesta kulttuuriin. Harva meistä voi kertoa olevansa ylpeä ja kiitollinen kaupungin toimista.
Martin kaupungin osassa todella kaipaamme sosiaalista pyhättöämme, jonne tässä lokeroituneessa maailmassa voimme huoleti mennä leimautumatta joksikin.
Onneksi pari lainkuulijasta on ottanut talteen pääomaa menetetyistä kirjastoista ja on valmis perustamaan Kulttuuriolohuoneen Marttiin. Harmi vain, ettei olohuonetta voitu avata edesmenneen Martin kirjaston tiloissa.
Pirjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti