keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Kaj Lahtinen kirjoitti asiaa mielipidepalstalla 31.1Kuvassa (jossa tallennettu Martin kirjaston viimmeisen aukioloviikon aikainen lukumaratonin hetki, jolloin tauotta luimme joukolla Kalevalan kannesta kanteen ja runsaasti suomalaisia eläinsatuja) on oikealla olevaa ruutupaitainen, alakuloinen Martti on kuvassa mukana, kun Turun Sanomien mielipidesivulla 31.1.10 oli Kaj Lahtisen kirjoitus kaupungin työntekijöiden lomautuksista mm. kirjastoja koskien.

Seuraavassa muutama ote Lahtisen tekstistä:
'....Kaupungin työntekijöitä lomautettiin viime syksynä suurella kohulla. Toimenpidettä perusteltiin kaupungin kassavajeella ja muiden keinojen puuttumisella. Näin siitä huolimatta, että kansalaiset ovat kaikissa kyselyissä toistuvasi pitäneet veronkorotuksia perusteltuina hyvinvointipalvelujen ollessa uhattuna.

Huomionarvoista on, että (lehtitietojen mukaan) kassavaje synbtyi kaupungin harrastaman sijoitustoiminnan tappioista. Oliko siinä tilanteessa oikein sanktioida kaupungin verraten matalapalkkaisia työntekijöitä ryöväämällä kassavaje heidän palkoistaan. Eikö oikeudenmukaista olisi ollutn kerätä nämä rahat kaikilta turkulaisilta?

Uusimpien lehtitietojen mukaan ei sitten mitään kassavajetta syntynytkään,koska verotukot ovat arvioiutua suuremmat. Että me siis olimme aivan turhaan 4-12 päivää pakkolomilla!......Asiallla on toinen ja tavllaan tärkeämpikin puoli.

Jo ennen lomautuksia ja siitä johtunutta kirjaston sulkemista me kirjastossa saimme kohdata asiakkaiden mielipahaa ja raivoakin siitä, että heille tärkeä kulttuurilaitos sulkee ovet heiudän nenä'nsä edestä. Tätä mielipahaa ja sulkemisisita johtuvaa työvuorta ja siitä' aiheutuvaa huonoa palvelua puretaan kirjastoissa vieläkin....

2011 kulttuuripääkaupungin imagoon ei kovin hyvin sovi kulttuurilaitosten
näivettyminen. Näyttää kuitenkin siltä, ettei päättäjiä liiemmin hetkauta yhdessä vuodessa ohi menevän projektin mahdolliset pienet imagohaitat. Heillä lienee mielessään suuremmat visiot.

MITÄ MIELTÄ SINÄ OLET?
(kk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti