perjantai 27. marraskuuta 2009

HGISSÄ MENO PÄÄLLÄ - JA MUUT MUKANA


Näin sitä Hesassa ollaan myös pian harvennetun kirjastoverkoston armoilla! Ja samaan aikaan Hgin energia ym. tuottavat kaupungille tuloa niin että käyttövaraa on satoja miljoonia. Mutta kunhan säästetään!

Sama kaiku on askelten!
Kun tähän liitetään vielä valtioneuvoston selonteko paras-hankkeesta viime tiistaina, paljastuu koko valtaeliitin valheet ja keinottelu!
Samaan aikaan kun keinotekoisin perusteluin eli säästösyistä Helsinki lakkautta, väittää hallitus, ettei kuntaliitosten kunnissa ole lakkautettu toistaiseksi ainakaan yhtään kirjastoa. - Ja tuo on samaa pajunköyttä kuin Pajunen Hgissa syöttää.

Ja samalla hallitus selonteon johtopäätöksistä ja toimintalonjoista ilmoittaa seuraavaa :

..." Kirjasto- ja tietopalvelujen riittävää ja laadukasta järjestämistä edesauttaa rakenteellisesti ja taloudellisesti riittävän vahvojen kuntien muodostuminen ja yhteistyön voimakas lisääminen.
Kirjasto-ja tietopalvelut tuotetaan asukkaiden lähipalveluina...(selonteko s. 105, mom. 26)

- Siis samat päättäjät hallituksessa ja valtuustoissa, mutta lopputulos aivan vastakkainen! Ne lähipalvelut ollaan monella sektorilla ajamassa alas, myös kirjastotoimessa. Eikä ole osoitettu mitään takeita, että yhdistyminen toisi tilalle vahvoja kuntia - niin ei ole käynyt.
- Ja ne syrjäkylien kirjastot ovat monessa paikassa jo tappolistalla. Pandemia etenee.
Lisää nimiä siis adressit.comiin ja hgin kirjastojen facebook- listoille!
Kautta maan!
Hätä ja uhka on yhteinen!
(kk)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti