sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Lausteen kirjasto

Pro kirjasto ilahdutti Lausteen kirjaston työntekijöitä ja kutsui heidät glögi-iltaan.
Lausteen kirjasto kuuluu Turun kaupungin pieniin lähikirjastoihin. Kirjasto sijaitsee alueella, jossa maahanmuuttajien osuus on jopa niinkin korkea kuin 25 %. Lausteen asuinalue on myös ikärakenteeltaan nuorta.

Lausteen kirjaston painopistealueena on lastenkirjastotyö. Kirjasto tekee vilkasta yhteistyötä koulun ja päiväkotien kanssa. Lastenkirjoja on tarjolla suomen lisäksi albanian, arabian, kurdin, persian, somalian, venäjän, vietnamin ja viron kielellä.

Kirjastoon suunnitellaan uutta palvelukonseptia, jossa tullaan tekemään tiivistä yhteistyötä nuorisotoimen kanssa.... eli kirjasto mahdollisesti muuttaa Lausteen nuorisotalon sisääntuloaulaan.

Lausteen kirjasto on perustettu vuonna 1978 ja se toimii Lausteen koulun keskellä 108 m2:n luokkahuoneessa kaupungin omistamassa tilassa. Vuonna 2008 Lausteen kirjastossa oli 14 812 käyntiä ja 14 792 lainaa. Kirjasto on auki kolmena päivänä viikossa. Lausteen kirjaston vuokra on 11 485 €.


Muuttaessaan nuorisotalolle, kirjastolla ei siten ole selkeitä erillisiä tiloja, vaan se toimii samoissa tiloissa nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Tilasta tehdään viihtyisä ja toimiva niin, että se houkuttelee talossa kävijöitä palvelujen käyttöön ja viihtymiseen kirjojen, lehtien ja työasemien äärellä.
Kuinkahan suuri tämä sisääntuloaula on?, miettii Pirjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti